Transcare vindt uw mening belangrijk. Wij beschouwen elke klacht van een patiënt als een signaal aan de hand waarvan we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Onze klachtenregeling heeft tot doel duidelijkheid te geven over de wijze waarop uw klacht wordt ontvangen en afgehandeld.
Wat is een klacht?
Onder een klacht verstaan wij een schriftelijke uiting van ongenoegen over de geboden diensten, producten en/of activiteiten van Transcare.
Hoe kunt u een klacht indienen?
Klachten kunt u indienen via onze contactpagina. Ook kunt u uw klacht per post toesturen naar:
Transcare-pijn
t.a.v. prof. dr. C. P. van Wilgen
Canadalaan 10-b
9728 EE Groningen.
Alle door Transcare-pijn ontvangen klachten worden geregistreerd en zorgvuldig behandeld (zie onder).
Welke gegevens vermeldt u voor een optimale klachtafhandeling?
- Uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres
- De omschrijving van uw klacht
- Wat wilt u bereiken met uw klacht? Wanneer is het probleem in uw ogen opgelost?
Wat is uw relatie met Transcare-pijn?
Transcare-pijn verklaart een klacht ontvankelijk als deze betrekking heeft op de dienstverlening of een product van Transcare-pijn, mits de klacht niet anoniem wordt ingediend en leesbaar is.
Wat doet Transcare-pijn met uw klacht?
Alle klachten worden intern besproken en dienen eveneens als input om onze dienstverlening en patiëntenzorg te verbeteren. Na de ontvangst van uw klacht ontvangt u binnen vijf werkdagen een ontvangstbevestiging. Daarin geven wij ook aan binnen welke termijn u een inhoudelijke reactie kunt verwachten. Een medewerker van Transcare-pijn zal hierover contact met u opnemen (telefonisch, per e-mail of via een brief) en zal zich inspannen voor een bevredigende afhandeling van uw klacht.
Wij gaan ervan uit dat de meeste klachten naar tevredenheid kunnen worden afgehandeld. Toch kan het gebeuren dat, door een verschil van opvatting tussen u en Transcare, het niet lukt om te komen tot een voor beide partijen bevredigende oplossing. In dat geval kan uw klacht worden voorgelegd aan een onafhankelijk orgaan.
Geschillencommissie
Lukt het niet om binnen Transcare conform de klachtenregeling de klacht op te lossen? Dan kunt u het geschil voorleggen aan een externe, onafhankelijke geschillencommissie in de zorg. Ook kunt u zich tot de Geschillencommissie wenden als een klacht niet binnen 10 weken wordt opgelost. Deze instantie kan een bindende uitspraak doen over het geschil.
Kijk voor meer informatie op de website van de geschillencommissie.
Meer informatie nodig?
Neem contact met ons op.