Chronische pijn en vermoeidheid zijn complex en voor iedere patiënt verschillend. Een persoonlijke benadering is daarom van belang. Bij Transcare-pijn kijken verschillende behandelaars vanuit dezelfde visie naar de klachten, waarbij de patiënt en zijn probleem centraal staan. Deze transdisciplinaire aanpak, waarbij hulpverleners samen werken aan de beste zorg, is uniek.
Verwijzing
Om bij Transcare-pijn in behandeling te gaan heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts, bedrijfsarts of specialist.
Na ontvangst van de verwijsbrief krijgt u een aantal formulieren, waaronder een vragenlijst, toegestuurd met daarbij een intake-afspraak. U wordt verzocht de formulieren ingevuld mee naar de eerste afspraak te nemen.
Intake
De intake bestaat uit een gesprek met een arts en een psycholoog. Soms is de intake ook met de fysiotherapeut, dat is afhankelijk van uw klachten. Tijdens deze uitgebreide intake is er alle tijd om uw klachten en de wijze waarop u deze ervaart te bespreken. Veelal zal er ook lichamelijk onderzoek worden verricht. U kunt te allen tijde een naaste meenemen bij de intake en vervolggesprekken.
Op basis van deze informatie wordt door het behandelteam een gezamenlijke pijn-, of vermoeidheidsklachtenanalyse opgesteld. Alle factoren die mogelijk van invloed zijn op uw klachten worden hierbij betrokken. Als het nodig is wordt relevante medische informatie opgevraagd.
Vervolgafspraken
Na de intake krijgt u twee vervolggesprekken. Ongeveer een week na de intake krijgt u van de arts (of fysiotherapeut) uitleg over uw klachten en hoe deze kunnen worden verklaard. Daarna volgt een tweede gesprek met de psycholoog, waarbij het behandelplan wordt besproken. Soms worden deze afspraken gecombineerd bijvoorbeeld de arts en de psycholoog samen als dat van belang mocht zijn. Ook bij deze gesprekken is het verstandig een naast (partner, kinderen, vriend(in)) mee te nemen.
Behandeling
Na de intakefase begint het behandeltraject. De duur en intensiteit van de behandeling is afhankelijk van uw klachten en persoonlijke situatie. Omdat u als patiënt bij ons centraal staat, hechten wij veel waarde aan overleg en afstemming. over het verloop van de behandeling.
Locaties
Transcare-pijn heeft een vestiging in Groningen en in Heerenveen. Beide locaties beschikken over moderne faciliteiten.
Transcare-pijn Groningen Canadalaan 10-B 9728 EE Groningen T: 050-2111495 | Transcare-pijn Heerenveen Minckelersstate 3 8442 PL Heerenveen T: 050-2111495 |
Vergoeding
De behandelkosten vallen onder de basiszorg en worden volledig vergoed door elke zorgverzekeraar. Wel kan het wettelijk eigen risico, als gevolg van de behandeling, door de zorgverzekeraar worden aangesproken. Om de zorg voor iedereen toegankelijk te maken beschikken wij over een tegemoetkomingsregeling in het eigen risico voor patiënten in een uitkeringssituatie.
De behandelkosten worden aan het einde van het behandeltraject rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar in rekening gebracht. Zie ook voor vragen hierover de pagina over kosten
Oriënterend gesprek
Wilt u uw vragen eerst persoonlijk bespreken, dan bent u altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek. Maak hiervoor gebruik van de contact pagina.
Wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op.