Behandelteam
Ook jongeren van 12 tot en met 18 jaar met pijn-, en vermoeidheidsklachten of andere langdurige lichamelijke klachten kunnen bij Transcare terecht voor een behandeling.
Pijn en vermoeidheid zijn alarmsignalen in ons lichaam. Maar wat als dit alarm niet meer stopt en klachten heel lang blijven bestaan? Veel mensen, ook kinderen en jongeren in Nederland lijden aan langdurige pijn en/of vermoeidheid.
Transcare Jeugd werkt met een team van gespecialiseerde hulpverleners. Samen onderzoeken wij wat de reden zou kunnen zijn dat de klachten niet meer overgaan.
De behandeling bij Transcare Jeugd is altijd individueel en afgestemd op de specifieke klachten; iedere persoon is immers uniek.
Werkwijze
De werkwijze bij Transcare Jeugd is er op gericht eerst te bepalen wat de oorzaak is van de klachten en waardoor deze blijven bestaan. Daarbij worden alle mogelijke factoren onderzocht die van invloed kunnen zijn op de pijn en vermoeidheid. Diagnostiek wordt verricht door een arts, psycholoog en indien nodig een fysiotherapeut. Dit resulteert in een analyse met een concreet behandelvoorstel. Hierbij wordt veel tijd genomen om uit te leggen waarom de pijn en/ of vermoeidheid blijft bestaan en welke behandelmogelijkheden er zijn. Een persoonlijke benadering staat hierbij voorop.
Deze werkwijze is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten over de behandeling van chronische pijn en vermoeidheid en levert in de praktijk goede resultaten op.
Om patiënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen werkt Transcare Jeugd nauw samen met het UMCG, Accare en Kinderfysio Noord. Daarnaast wordt op diagnostisch en therapeutisch gebied nauw samengewerkt met medisch specialisten.
Bij Transcare Jeugd kun je zowel fysiek als mentaal met jezelf aan de slag. Wij beschikken over uitstekende faciliteiten, waaronder een moderne oefenzaal.
Behandeling
In een uitgebreide intake nemen we ruim de tijd om een goed beeld te krijgen van de klachten. Na de intake wordt in twee aparte afspraken een terugkoppeling gegeven van de bevindingen van het behandelteam.
Hierbij worden de diagnose en het behandelplan besproken en een uitgebreide toelichting gegeven op de pijn- of vermoeidheidsklachten. Als de klachten door ons behandeld kunnen worden gaat de behandeling daarna direct van start.
Bij de intake en vervolgafspraak worden ook de ouder(s) en/of verzorger(s) betrokken.
Vergoeding en criteria
Omdat jeugdzorg door de gemeente wordt vergoed, nemen we na de aanmelding eerst contact op met de gemeente over de vergoedingsmogelijkheden. Voor patiënten onder de 18 jaar zijn er geen kosten verbonden aan een behandeling.
Ben je ouder dan 18 jaar, dan wordt je behandeling vergoed vanuit de zorgverzekering en kan het eigen risico door de zorgverzekeraar in rekening worden gebracht.
Verwijzing
Om bij Transcare Jeugd in behandeling te gaan is een verwijsbrief nodig van de huisarts, specialist of GGD arts. Na ontvangst van de verwijsbrief nemen wij telefonisch contact op om een intake afspraak te maken.
Verwijzen naar Transcare Jeugd kan via Zorgdomein. U vindt ons onder:
0-18 jaar; GGZ/ Jeugdzorg; geestelijke gezondheidszorg: kind/jeugd; somatoforme klachten.
Verwijzen kan ook per e-mail via info@transcare.nl, via onze website www.transcare.nl, of schriftelijk naar onderstaand adres.
Ook is het mogelijk een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Neem daarvoor contact op per mail op info@transcare.nl of telefonisch op 050 2111495.
Ook voor alle overige vragen, neem gerust contact met ons op!