Cursus pijneducatie in de praktijk
De wetenschappelijke kennis van chronische pijn is de laatste jaren sterk toegenomen. De verklaring van chronische pijn richt zich vooral op veranderingen in ons (centrale) zenuwstelsel. De heeft ook gevolgen voor de behandeling, deze bestaat uit pijneducatie, gedragsveranderingen en het aanleren van zelfmanagement vaardigheden. Dit vraagt ook van veel hulpverleners nieuwe kennis en vaardigheden. In deze cursus leert u hoe chronische pijn en de onderhoudende factoren te diagnosticeren en hoe dit middels een goede pijneducatie aan uw patiënten uit te leggen.
Meer info en inschrijvenCursus pijneducatie in de praktijk (Berekuyl)
Transcare & Pain in motion organiseren in het najaar van 2020 weer een tweedaagse cursus pijneducatie in de praktijk. Dit keer op de locatie de Berekuyl Harderwijk (Hierden).
Meer info en inschrijvenCursus op maat
Wij geven er de voorkeur aan een cursus op maat aan te bieden, afhankelijk van uw eigen behoefte. We kunnen voor uw praktijk, een groep therapeuten, psychologen, artsen of een samengestelde groep een cursus samenstellen. Wat daarin aan de orde moet komen, willen we graag met u bespreken. Uiteraard kunnen we daarbij ook andere experts laten meewerken. Als u een idee hiervoor hebt laat het ons weten dan kunnen we met u meedenken en voor u en uw collega’s bij u in de buurt iets organiseren. Stuur ons gerust een mail met uw vraag!
Meer info en inschrijvenLezing - Chronische pijn; past, present & future
Prof. dr. Jo Nijs is professor aan de Universiteit van Brussel waar hij aan het hoofd staat van een grote onderzoeksgroep met als thema chronische pijn. Hij staat in de absolute wereldtop als het gaat om publicaties over chronische pijn.
In deze lezing heeft hij een overzicht geven van de veranderende inzichten over chronische pijn in de laatste decennia, alsmede de meest recente inzichten in de behandeling van chronische pijn.
De lezing heeft online plaatsgevonden op vrijdag 27 november a.s. van 14.00-16.30 uur.
Uit de vele positieve reacties kunnen we opmaken dat de lezing goed is ontvangen.
De presentatie is inmiddels aan de deelnemers verstuurd.
Gegevens ten behoeve van accreditatie kunnen worden per mail aangeleverd op [email protected]
Accreditatie is toegekend voor ABAN cluster 1 (huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) cluster 2 (medisch specialisten) en cluster 3 (sociaal geneeskundigen) met 3 punten, geaccrediteerd door het KNGF voor het vrije deel KRF NL met 3 punten en is aangevraagd voor oefentherapeuten.
Voor vragen, mail naar [email protected]